21. vijek

Kao kakva kletva, loša namjera koja obavija svijet neprekidnim tokom ludila, pitam se zašto?! – povodljivost, bezvoljnost, sve ružno i nezdravo, dosadno, iscrpljujuće, čak i zabavno, nešto kao don't worry be happy, jedan je život, uživaj dok možeš..koje sranje samo!
Pokušaj mi još jednom opravdati nenormalnost umotanu u tzv. napredovanje civilizacije govoreći pa gdje ti živiš, ovo je 21. vijek, vijek slobode, a je li doista sloboda?
Još malo pa na ulicama se više neće moći raspoznati ko je muškarac a ko žena. Uloge se mijenjaju. Bitange postaju princeze, a princeze bitange, zvijeri se prerušavaju u ljepotice a ljepotice u zvijeri.
Takva nam moda, šta ćeš…
Sve bolesno će opravdati vremenom, sve trulo i neobrazovano.
Važno je biti cool, biti glup a onda možemo razgovarati o životnom uspjehu.
Zar smo stvarno toliko loši?!
Jesmo, a nadmašićemo i to..

2 komentara

  1. U zadnje vrijeme poplava mislilaca koji se bave tom tezom, “Šta je danas uspjeh?” i zašto je tako. Pa dobro, u svijetu u kome se poistovjećujemo sa medijima, ništa drugo nismo mogli ni dobiti.
    Jesmo lutke više nego ikada, nema sumnje. Čisto zato što imamo mnogo više informacija i opcija nego su ljudi imali prije nas. Ali ne, mi ih sve odbacujemo i radimo tačno ono što nam govore da radimo. Ne samo da radimo, nego tako živimo, tako osjećamo što je najsmješnije/tužnije.

  2. Yee, upravo tako..kad već spominješ medije, ljudima je počeo TV gospodariti..kako se obući, šta jesti, piti, šta slušati, i kako razmišljati, pa onda umjesto genijalaca, dobijemo jednu potpuno novu generaciju debila..i da, baš tužno.. :/

Komentariši